Rodinné a firemní akce
V naší stylové restauraci nabízíme pronájem sálu pro pořádání rodinných oslav, třídních srazů, firemních teambildingů i možnost vícedenních oslav s ubytováním v penzionu. Ideální počet účastníků 15-30 osob.
V naší stylové restauraci nabízíme pronájem sálu pro pořádání rodinných oslav, třídních srazů, firemních teambildingů i možnost vícedenních oslav s ubytováním v penzionu. Ideální počet účastníků 15-30 osob.
Pokud si pronajmete celou kapacitu penzionu (6 apartmánů) i s polopenzí, penzion uzavřeme pro veřejnost a umožníme vám zdarma využívat restaurační prostory jako společenskou místnost. Zajistíme i přenosné výčepní zařízení, pivní sudy, nealko, slavnostní obědy/večeře/rauty a další podle potřeby. Takto si pobyt s rodinou anebo partou přátel můžete užít bez žádných omezení.
Chcete posílit vztahy a dobrou atmosféru ve svém pracovním kolektivu nebo obchodní i přátelské vztahy s obchodními partnery?
Ideálním řešením je zorganizovat zážitkový program na krásném a klidném místě, obklopeni panenskou přírodou Moravskoslezských Beskyd.
A proč neochutnat místní zvyky a gastronomii třeba při degustační večeři gorolskich specialit a posezením s gorolskou kapelou? Rádi pro Vás tuto akci připravíme.
Účastníci se sjíždějí večer den před zabijačkou, připravíme večeři formou rautu.
Druhý den je nutné vstát za kuropění – tedy kolem šesté ranní. Je potřeba zatopit pod kotlem a ohřívat vodu na „paření prasete“.
Účastníci se scházejí na snídani s pravými beskydskými koláči, bábovkou či ořechovými záviny. Pak už zbývá pouze „vypálit červa“ pálenkou nebo svařeným vínem a jde se na věc.
Již za světla přichází mistr řezník, který provede „drsnou práci“ na pašíkovi a míchá se krev na jelita a polévku. Prase se spaří horkou vodou a očistí od štětin. Zavěsí se na hák, pan mistr ho vykuchá, vnitřnosti spolu s hlavou následně bublají v kotli.
Všichni účastníci pomáhají a dále udržují dobrou náladu pitím vína a pálenky.
Zatím co pokračují práce na přípravě náplně do jelit a jitrnic a „bourá“ se prase, je na pořadu první ochutnávka – mozeček, játra, lalok. Krájí se škvarky na stejně velké kousky, a připravuje se škvaření sádla.
Maso se naporcuje a rozdělí do výslužky.
Z vepřového bůčku a krkovičky se připraví zabíjačková pečeně a k ochutnání čerstvé karbenátky. Nezapomínáme topit pod kotlem a dolévat pálenku a svařené víno.
Odpoledne se vyrábí jelita, jitrnice a tlačenka.
Nakonec se zbytek krve a krup dá do polévky a vyrobí se ovarnice, u nás zvaná prdelónka. Na závěr se upeče plech masa a podává se s kysaným zelím a knedlíkem.
Večer posezení nad vším, co se za den vyrobilo, spojené s povídáním, popíjením.
K tanci i k poslechu Vám bude hrát goralská kapela Bukóń.
Třetí den končíme snídani.
V ceně cca 4000 – 6000 Kč/os.
(cena na osobu se odvíjí od celkového počtu osob):