Rodinné a firemní akce

V naší stylové restauraci nabízíme pronájem sálu pro pořádání rodinných oslav, třídních srazů, firemních teambildingů i možnost vícedenních oslav s ubytováním v penzionu. Ideální počet účastníků 15-30 osob.

Pokud si pronajmete celou kapacitu penzionu (6 apartmánů) i s polopenzí, penzion uzavřeme pro veřejnost a umožníme vám zdarma využívat restaurační prostory jako společenskou místnost. Zajistíme i přenosné výčepní zařízení, pivní sudy, nealko, slavnostní obědy/večeře/rauty a další podle potřeby. Takto si pobyt s rodinou anebo partou přátel můžete užít bez žádných omezení.

 Firemní večírek s ochutnávkou gorolských specialit formou sedmichodové degustační večeře a večerním posezením s góralskou kapelou

Chcete posílit vztahy a dobrou atmosféru ve svém pracovním kolektivu nebo obchodní i přátelské vztahy s obchodními partnery?

Ideálním řešením je zorganizovat zážitkový program na krásném a klidném místě, obklopeni panenskou přírodou Moravskoslezských Beskyd.

A proč neochutnat místní zvyky a gastronomii třeba při degustační večeři gorolskich specialit a posezením s gorolskou kapelou? Rádi pro Vás tuto akci připravíme.

Jak takový večer probíhá?
Účastíci se sjížději kolem poledne/odpoledne. Můžeme připravit lehký oběd, případně zorganizujeme krátký výlet s cílem na hřebenové chatě.
Kolem 18:00 připravíme sedmichodové degustační menu:
1. Dómowo miodula
2. Oscypek z zurawinóm
3. Prdelónka, skibka chleba
4. Bachora
5. Bigos
6. Placki na blasze z maslym a ze śmietónkóm
7. Lejoki z powidlami, makym zalote maslym
.
V přestávkach mezi jednotlivými chody se o kulturní zážitek postará gorolsko kapela jak písněmi, tak povídáním o místní historii i zvyklostech
Na pozdní večer můžeme nachystat raut a při reprodukované hudbě se můžete bavit do pozdních nočních hodin

Firemní teambuilding anebo rodinná oslava formou venkovské zabijačky? Proč ne, rádi pro Vás tuto akci připravíme.

Jak taková zabijačka probíhá?

Účastníci se sjíždějí večer den před zabijačkou, připravíme večeři formou rautu.

Druhý den je nutné vstát za kuropění – tedy kolem šesté ranní. Je potřeba zatopit pod kotlem a ohřívat vodu na „paření prasete“.

Účastníci se scházejí na snídani s pravými beskydskými koláči, bábovkou či ořechovými záviny. Pak už zbývá pouze „vypálit červa“ pálenkou nebo svařeným vínem a jde se na věc.
Již za světla přichází mistr řezník, který provede „drsnou práci“ na pašíkovi a míchá se krev na jelita a polévku. Prase se spaří horkou vodou a očistí od štětin. Zavěsí se na hák, pan mistr ho vykuchá, vnitřnosti spolu s hlavou následně bublají v kotli.

Všichni účastníci pomáhají a dále udržují dobrou náladu pitím vína a pálenky.

Zatím co pokračují práce na přípravě náplně do jelit a jitrnic a „bourá“ se prase, je na pořadu první ochutnávka – mozeček, játra, lalok. Krájí se škvarky na stejně velké kousky, a připravuje se škvaření sádla.

Maso se naporcuje a rozdělí do výslužky.

Z vepřového bůčku a krkovičky se připraví zabíjačková pečeně a k ochutnání čerstvé karbenátky. Nezapomínáme topit pod kotlem a dolévat pálenku a svařené víno.
Odpoledne se vyrábí jelita, jitrnice a tlačenka.

Nakonec se zbytek krve a krup dá do polévky a vyrobí se ovarnice, u nás zvaná prdelónka. Na závěr se upeče plech masa a podává se s kysaným zelím a knedlíkem.

Večer posezení nad vším, co se za den vyrobilo, spojené s povídáním, popíjením.

K tanci i k poslechu Vám bude hrát goralská kapela Bukóń.

Třetí den končíme snídani.

V ceně cca 4000 – 6000 Kč/os.
(cena na osobu se odvíjí od celkového počtu osob):

  • ubytování na dvě noci (ideální počet osob 15-25)
  •  živé prase, výslužka hotových zabíjačkových výrobků, obalové materiály, 2 řezníci.
  •  goralská kapela Bukóń.
  • první den večeře formou rautu, druhý den – zabíjačka – snídaně, oběd, večeře, třetí den pobyt končí snídani.