- Cestovní kancelář Geovita
- Skiareál Přeláč
- Skiareál Serverka
- Minilázně u Kaldů
- Skiareál Armáda
- Hospůdka Doma
- Hudba na svatbu
- vysokotlaké čističe Kärcher
- Skiareál Mosty - sleva pro uby-
tované v penzionu Rzehaczek 15%
na všechny atrakce
Účastníci se sjíždějí večer den před zabijačkou, připravíme večeři formou rautu.
Druhý den je nutné vstát za kuropění – tedy kolem šesté ranní. Je potřeba zatopit pod kotlem a ohřívat vodu na „paření prasete“.
Účastníci se scházejí na snídani s pravými beskydskými koláči, bábovkou či ořechovými záviny.Pak už zbývá pouze „vypálit červa“ pálenkou nebo svařeným vínem a jde se na věc.
Již za světla přichází mistr řezník, který provede „drsnou práci“ na pašíkovi a míchá se krev na jelita a polévku. Prase se spaří horkou vodou a očistí od štětin. Zavěsí se na hák, pan mistr ho vykuchá, vnitřnosti spolu s hlavou následně bublají v kotli. Všichni účastníci pomáhají a dále udržují dobrou náladu pitím vína a pálenky. Zatím co pokračují práce na přípravě náplně do jelit a jitrnic a „bourá“ se prase, je na pořadu první ochutnávka – mozeček, játra, lalok. Krájí se škvarky na stejně velké kousky, a připravuje se škvaření sádla. Maso se naporcuje a rozdělí do výslužky. Z vepřového bůčku a krkovičky se připraví zabíjačková pečeně a k ochutnání čerstvé karbenátky. Nezapomínáme topit pod kotlem a dolévat pálenku a svařené víno.
Odpoledne se vyrábí jelita, jitrnice a tlačenka. Nakonec se zbytek krve a krup dá do polévky a vyrobí se ovarnice, u nás zvaná prdelónka. Na závěr se upeče plech masa a podává se s kysaným zelím a knedlíkem. Večer posezení nad vším, co se za den vyrobilo, spojené s povídáním, popíjením. K tanci i k poslechu Vám bude hrát goralská kapela Bukóń.
Třetí den končíme snídani.
V ceně cca 3000 Kč/os:
- ubytování na dvě noci (ideální počet osob 15-25)
- živé prase, výslužka hotových zabíjačkových výrobků , obalové materiály, 2 řezníci
- goralská kapela Bukóń
- první den večeře formou rautu, druhý den - zabíjačka - snídaně, oběd, večeře, třetí den pobyt končí snídani.